top of page
  • Forfatters billedeEmilie Bau Lassen

Gigt og grønlæbet muslinger

Døjer din hund med gigtsmerter, hævelser eller stive led? Så læs med her:

Ligesom mennesker kan hunde få slid- og leddegigt. Gigt viser sig ved smertefuld hævelse og stivhed i et eller flere led og skyldes en kronisk inflammatorisk tilstand. En gigtdiagnose stilles naturligvis af dyrlægen, som også kan vælge at tilbyde medicin til lindring, men faktisk er der flere ting vi som hundeejere kan gøre for at hjælpe hunden.

Fysisk aktivitet, normal vægt og god kondition er vigtig for alle hundes trivsel, og ikke mindst for den gigtramte hund. Gigt kan ikke hviles væk, men man skal naturligvis sørge for at afpasse aktiviteten til hundens formåen. Samtidig kan det være en god idé at varme op inden en gåtur, så hundens muskler ikke er kolde og stive.

Fysioterapi og laserbehandling kan også afhjælpe hundens smerter og tilbydes blandt andet af fysiurgiske hundeterapeuter.


Kosttilskud er også en mulighed og her vil jeg især fremhæve Grønlæbet muslingekstrakt (GLM)


Den grønlæbede musling har sin oprindelse i New Zealand, hvorfor den også er kendt under navnet New Zealandsk musling. Tilbage i 1970’erne observerede man, at der viste sig at være fordele ved indtagelse af grønlæbet musling. Studier viste, at maorierne, der levede nær kysten, havde langt færre ledproblemer end de øvrige maorier, som levede længere inde i landet.

Efterfølgende studier har vist at den grønlæbede muslings antiinflammatoriske egenskaber også kan have en positiv indvirkning på ledproblemer hos hunde, og at den er særdeles effektiv til lindring af smerter, hævelse og stivhed hos gigtramte hunde og hjælper til med at støtte den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd. Grønlæbet musling er også påvist at kunne afhjælpe nogle af de bivirkninger og gener som gigtmedicin kan medføre.

Grønlæbede muslinger er rige på mineraler, essentielle aminosyrer, glykoproteiner, samt antiinflammatoriske Omega-3 fedtsyrer (EPA og DHA) og chondroitin sulfat. Udover amino- og fedtsyrerne er grønlæbede muslinger også en god kilde til zink, jern, selenium, manganese og B-vitaminer. De er desuden en god, naturlig kilde til pro- og præbiotika som er godt for fordøjelsen.

Dosering af GLM ekstrakt vil bero på kvaliteten af produktet og størrelsen af din hund, men det er vigtigt af følge producentens anvisning. Det kan tage op til 3 mdr. før der ses en effekt af GLM.

GLM findes i piller, kapsler eller pulver.

Hunde, som er kendt med skaldyrsallergi, bør ikke indtage grønlæbet musling.Har denne artikel vækket din interesse kan du læse mere om grønlæbede muslinger på disse sider:

3 visninger0 kommentarer
bottom of page