top of page

Om mig (udvidet)

Opdateret: 19. jul.

Lige siden jeg var barn, har jeg altid vidst, at jeg ville arbejde med dyr på den ene eller den anden måde. Dengang var det meget normalt at ville være dyrlæge, veterinær sygeplejerske eller dyrepasser. Tanken om at være dyrlæge eller veterinær sygeplejerske sagde mig intet, så i lang tid havde jeg et ønske om at blive dyrepasser en dag.


I 2006 flyttede min mor og jeg i et hus på en rolig lille villavej, hvor det lokale kattehjem også lå. Der gik ikke længe før jeg begyndte at komme der for at hjælpe til med hvad jeg kunne og kattehjemmet blev hurtigt en fast del af min hverdag. Her blev jeg trofast ved med at komme indtil den dag kattehjemmet måtte lukke flere år senere, og ejeren, Carina, var i mellemtiden blevet som en ekstra bedstemor for mig.


I 2013 dimitterede jeg fra gymnasiet i Frederikshavn og valgte at tage et sabbat år, som blev til to, som salgskonsulent i GameStop, mens jeg forsøgte at blive klog på hvad jeg ville nu hvor skolen var færdig.

I efteråret 2015 meldte jeg mig ind på salgsassistent uddannelsen på Aalborg Handelsskole og fik hurtigt derefter læreplads i en lille IT-forretning inde i Aalborg centrum. Her var jeg indtil sommeren 2018 hvor vores veje måtte skilles.I mellemtiden havde jeg fået øjnene op for en uddannelse der hed Fysiurgisk Hundeterapeut ved Center for Dyreterapi i Hirtshals og der gik ikke længe før jeg havde tilmeldt mig næste hold-start i sommeren 2019. Vores underviser på uddannelsen, som også er ejer af Center for Dyreterapi, var den utroligt dygtige Bettina Hvidemose (læs mere om Bettina her). Uddannelsen er internationalt godkendt af IICT samt IEBWAs smådyrssektion.

Skip til foråret 2020 hvor den første corona nedlukning rammer og vi er nødt til at blive hjemme fra studiet. Vores sidste moduler, inklusive vores eksaminer, blev derfor rykket med nogle måneder og i marts 2021 kunne jeg endelig kalde mig selv for Dyrlægeeksamineret Fysiurgisk Hundeterapeut med bestået mundtlig og skriftlig eksaminer og en overordnet karakter på 10.


Kort efter startede jeg et samarbejde med et lokalt hundehotel hvor jeg udover at yde fysioterapi konsultation også hjalp med lidt af hvert. Det var her min interesse i klip og styling af hunde blev født, da der udover at være dagpleje og pension, også var en hundesalon, hvor jeg fik lov til at hjælpe til.

Det var også i 2021 min virksomhed blev født under det oprindelige navn "Happy Tails".


I foråret 2022 fik jeg muligheden for at arbejde i en hundesalon, hvor jeg primært var ansat til at skulle klippe hunde. Jeg opdagede dog hurtigt efter nogle måneder, at ejeren af salonen og jeg havde meget forskellige tilgange og holdninger til mange ting og vores veje skiltes derfor nogle måneder senere.


I tiden efter arbejdede jeg selvstændigt som ufaglært hundefrisør, indtil jeg, af mine forældre, fik en enestående mulighed for at rejse til England og studere under den fantastiske Kelly Henley (læs mere om Kelly her) ved KJG Doggrooming Academy. Så jeg satte kursen mod England 7. september 2022.

Uddannelsen til hundefrisør tog min mor og jeg sammen og vi har begge kvalificeret os til et Open College Network West Midlands Level 3 Diplom i "Dog Grooming". Diplomet er nationalt anerkendt, og er en del af National Qualification Framework og reguleret af Ofqual. Kort sagt har min mor og jeg en af de højeste uddannelser inden for klip af hunde man kan tage i England.

Udover mit certifikat og min nye, reelle titel, som uddannet hundefrisør, har jeg/vi også udvidede kurser i omsorgsfuld håndtering, scissoring and shape og ultrasonisk tandrensning.

Alle tre kurser taget sideløbende med uddannelsen.


Var det hårdt? Meget. Men var det også sjovt? Også i den grad!I december 2022 får jeg muligheden for at leje de lokaler, der i dag udgør min salon og klinik, under det nye navn BAU Hundecenter. Her er jeg stadig den dag i dag og jeg nyder hvert et sekund af det! :-)

127 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page