top of page

Ofte stillede spørgsmål

Alt du bør vide 

Hvordan børster jeg bedst min hund?

En karte (uden gummidutter for enden af pindene) og en kam, det er de eneste to ting du rigtig har brug for, for at holde din huns pels fri for filter.

Når du børster din hund, skal du sørge for at børste den godt igennem med karten og altid redde efter med kammen. Hvis din kam kan glide igennem pelsen uden at sidde fast, har du børstet din hund fri for filter.

Du kan se min video herunder, hvor jeg viser og forklarer hvordan man "line-brusher" sin hund for det bedste, filter-frie resultat.

Kommer min hund til at fryse hvis den bliver klippet kort om vinteren?

Hunde regulerer selv deres temperatur og vil derfor med tiden vænne sig til ændringen af pelsens længde.

Hvis din hund klippes i den korte længde regelmæssigt, vil den vænne sig til det med det samme og dermed ikke få et "chok". Det svarer lidt til hvis man har været ude i haven og går indenfor enten for at få varmen om vinteren eller for at køle ned om sommeren. 

Hvis din hund derimod har lang og bundfilteret pels, vil det påvirke den i længere tid og den vil have sværere ved at vænne sig til ikke kun temperaturen, men også forskellen i vægten, da en bundfilteret pels kan være tung for hunden at bære rundt på. 

Hvis dette er tilfældet, vil du i en periode over nogle dage højst sandsynligt opleve, at din hund søger varme steder mere, som f.eks. dens kurv, sofaen, sengen eller måske endda under sofaen. Dette bliver ofte misforstået som om at hunden er "flov" over sin nye frisure, men i virkeligheden er den blot ved at vænne sig til "temperaturskiftet"

Så det korte svar er: Både ja og nej, men den vænner sig hurtigt til det. Vi vil hos BAU Hundecenter aldrig anbefale at i lader jeres hunde gå med filter i pelsen vinteren over, blot fordi i er bange for de kommer til at fryse. Husk at filterne hiver i huden og gør ondt på jeres hunde. 

Hvor lang tid tager det?

Tiderne på bookingsystemet er vejledende, derfor aftaler vi altid, at vi nok skal ringe til dig/jer cirka 30 minutter før vi er færdige, så i har god tid at køre på.

Hvis jeg bader min hund hjemmefra, bliver det så billigere?

Nej det gør det ikke.

Vi bader og føntørrer altid jeres hund når den kommer ind til en klipning. Dette gør vi dels fordi det giver det pæneste og bedste resultat, og fordi det slider mindre på vores udstyr, at klippe i en helt ren pels.

Må en trimmehund godt komme i bad?

Du har sikkert fået fortalt før, at din ruhårede hund ikke må komme i bad 14 dage før eller efter en trimning. 

Dette er et meget gammelt udsagn, som siden hen er blevet modbevist. Udsagnet skyldes, at porerne efter trimning er åbne og huden derfor kan være mere sensitiv, hvorfor man har ment, at det var nødvendigt at give huden og porerne ro fra eventuelle parfumer og irritationer efter trimning.

Man har sidenhen fundet ud af, at en hund sagtens kan vaskes i en neutral parfumefri shampoo direkte efter endt trimning i salonen, uden at der opstår irritation eller andre hudproblemer.

bottom of page